tirsdag 3. desember 2013

innimellom må man hvile...

To dager med klatring, en hviledag! To dager med klatring, en hviledag! To dager med klatring, en hviledag! … Slik går no dagan!
En typisk hviledag starter som oftest med at vi krøker oss gradvis ut av senga sånn mellom 0930-1100. Sindre er som oftest den som klarer å stotre seg ned i stua/spisestua/ det eneste rommet med varme sånn før kl 10 om morran.  Han koker kaffe! Jeg klarer som oftest, gammel, krokrygd og trøtt i trynet, å karre meg ned til kaffelukta. Nesten uten unntak før 1015. Jeg og Sindre spiser frokost, vanligvis (alltid) frokostblanding. Vi drikker kaffe og venter på at naturen skal gjøre sitt... Hva med Henning? Tja, han våkner som oftest når en av oss starter å romstere inne på kjøkkenet. Spesielt elsker han å bli vekket av kaffekverna! ;-).  Men, som det slaktet han er, så kryper han ikke ut av soverommet før andre runde med kaffe, og da trer han rett inn i joggeskoa når vi andre er klare for hviledagsaktivitetene…
Hviledager, som klatredager, inneholder mange rutiner… Frokost er en! Men den viktigste hviledagsrutinen er løpinga, for Sindre og Henning, og syklinga for meg.  Jeg viste fra før at Cataluna skulle være et paradis for terrengsykling, og når bilen uansett var full av stasj, så en sykkel fra eller til ville sikkert være kjekt å ha med.
Henning kjører ofte en 10km joggetur direkte på tom mage. Sindre har en litt lengre rute, litt i underkant av 20km. Innimellom jogger han en ekstra løype for å få i underkant av 30km. Jeg starter som oftest med samme rute som Sindre, men har utvidet løypa for å få flere kilometer og høydemeter. Vanligvis ligger den korte 30km løypa på ca 1000 høydemeter.
Sindre har også tatt med seg litt annet stasj enn bare klatreutstyr også. En lettvekts paraglider. To ganger har han fått mulighet til å løpe ut fra Montsec D’Ares, og flere turer vil det bli så lenge vindforholdene er rette, og gribbene holder seg vekke fra termikk-boblene..
Henning er den eneste som jobber her nede. Han står på for å redigere, og filme nye ting, til sitt store klatrefilm-prosjekt. Endelig release-dato er ikke satt, men den kommer nok til en plass nær deg i løpet av neste år…
Resten av hviledagene blir stort sett brukt til å slappe av, lese bok, prøve å lære spansk, reise ned på kafeen i Les Avellanes (Cal Jordi) for å surfe litt på internett, og turer til Balaguer for å kjøpe mat. En tur til Lleida har det også blitt så langt. Hvor hovedmålet var diverse klatrebutikker, og en støvsuger...
Kveldene på hviledagene er stort sett like som på klatredagene. Vi veksler på matlaginga, og spiller enten poker (når vi er mer enn 3) eller maxi-yatzy for å bestemme hvem som skal ta oppvasken J.  Foreløpig har jeg unngått oppvasken de siste åtte dagene.. til stor misnøye fra H og S. Utover det så har vi også installert et eget filmrom, hvor vi (nesten) hver kveld benker oss sammen på en dobbeltseng og ser en eller annen film.

Jeg ble dritlei av å redigere plassering av bilder pga den treige internetttilkoblinga, så de blir dere de er...

Sindre.. Klar for å springe utfor Montsec d’Ares..
Lite vind, men han klarer å unngå kanten nedenfor.. og plutselig fikk han oppdrift!
Her nyter han litt skog-termikk før det går inn mot landing…



Sykkelkart over stier i området rundt Santa Linya. Har foreløpig fulgt de røde stiene, men etterhvert når sindre skal ut å fly på Montsec, så blir det å bryte seg på 1300 høydemeter med opppverbakke. Gleder meg :-) 






  
Port d’Ager, meg og Montsec d’Ares i bakgrunnen…

Selvportrett på «Torre i ermita de Sant Jaume de Cas», del av rute nr. 31 og 45. Nydelig utsikt mot Montsec d’Ares.. bak meg!



Typisk frokost! Kaffe og frokostblanding.. Slår aldri feil!

Jeg beundrer min hjemmelagde paella.. Skikkelig fornøyd og lvngthdrm!

PAELLA! Med alle ingrediensene..

Sindre litt skeptisk til all sjømaten med skall…

Jarle vurderer innsatsen.. Taperen må ta oppvasken!

Jarle kom seg gjennom en runde poker uten å «vinne» oppvasken J

Henning prøver desperat å unngå oppvask… Statens vegvesen sin notatbok har kommet til sin rett og blir brukt til å logge alle maxi-yatzy turneringene… Historikk blir lagt ut på slutten av sesongen J

Henning stolte ikke på resultatet og måtte kontroll regne… men tap ble det!!

Hennings hule!! Arbeidsrommet til Henning når han redigerer film… og kinosalen vår på kveldene.

Kino.. i dobbel, dobbeltseng.. kos for gutta!

Cava-feiring etter Jarle sin bestigning av «Fabelita»… ble ganske brutal latter!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar