mandag 27. januar 2014

Nye besøk, utrolige poker-resultater og Oliana...


Dagen Sindre reiste hjem på jobb fikk vi nye besøkende i huset. Olav og Ole Karsten fra Sogndal. Ole Karsten er for mange i klatremiljøet mest kjent som "El Presidente" da han er presidenten i Norges Klatreforbund. Disse to spreke «gubbene» kom nedover for en langhelg med klatring i området. Dessverre så hadde de ikke helt været med seg, da det kom betydelig mengder med regn den helgen. Men de fikk mulighet til å klatre både i Terradettes, Margalef og i hula. Jeg og Olav fikk også noen hyggelige nattprater over ett par flasker rødvin. Noe som hører til når man er på tur.



Regnbue over hulen

Regnbue over Santa Linya
 

Både Ole Karsten og Olav fikk kjørt seg i Terradettes første dagen, før det ble en tur i hula andre dagen da det regnet som verst.  Olav, som nok var litt kjørt fra lange ruter dagen før, måtte innrømme hengende i første bolt at nå: «Knirket det i hele kroppen» når jeg sikret han på en av de tyngre 7b+ rutene i hulens venstrekant. (Bare for å ha det sagt så hengte jeg og en del i den første bolten..)

Olav Farestveit "the stron guy from Sogndal", Ole Karsten "El Presidente" og Henning'en


Som seg hør og bør så ble det poker om oppvasken hver kveld når de var her. Noe som gikk hardt utover Henning da Ole Karsten må ha ligget i hardtrening hjemme i Sogndal i hele høst. I hvert fall så klarte han første dagen å trekke i land en royal straight flush i hjerter (utdelt ess, konge på hånden og fikk 10, knekt og dame på bordet…). Noe som satte standarden for helgen.  

Ole karsten Birkeland smiler bredt etter å ha dratt i land royal straight flush i poker.
 

Henning frustrert etter å ha tapt omkast med terning mot olav farestveit etter at de røk ut først i poker…
 

Siste kvelden ble det utvekslet mange visdomsord i huset. Temaet husarbeid kom opp, og Ole Karsten som visstnok må følge et strikt regime i heimen, delte at han var nødt til å støvsuge huset hver fredag, men at «det beste var å sette på støvsugeren i andre etasje og gå å legge seg en stund J» noe som fikk fram latteren hos de fleste… Samboeren skulle bare vist ;-)

(Langhelg avreise torsdag-fredag var vistnok også en taktisk manøver for å slippe støvsuginga…)

Etter karenes avreise og vår hviledag så ble det en tur til Oliana for meg, Henning og Magnus. For meg var det min første tur til dette svakt overhengende cragget som ligger over byen Oliana, ca en times kjøretur fra Santa Linya, og ca 6 mil fra Andorra. Cragget som ligger i veldig naturskjønt til huser også verdens hardeste klipperute «La Dura Dura» med grad 9b+ (fritt oversatt til «den virkelig harde»).  Magnus prøvde noen on-sighter, hvor ikke alle klaffet. Jeg brente min onsight, og fikk aldri kommet meg til noe anker den dagen, mens Henning fikk gjort både en 7c og en 7c+.

Oliana sett fra vegen

Oliana sett fra øst i det sola er på veg av veggen...


Etter at Ole Karsten og Olav reiste så har Matteusz og Wojciech fra Krakow overnattet hos oss i fire dager, og en av kveldene de var her fikk vi også besøk av spanjolene Primo og Gonzalo. Da ble ihverfall jeg språkforvirret når det gikk på både norsk, polsk, engelsk, spansk og en dose spanglish… Men det var trivelig kveld sammen med både besøkende og lokale spanske klatrere.

Fra venstre møt høyre: Magnus, Wojciech, Gonzalo, Matteusz og Primo.  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar